Een solide nachtroutine is van het grootste belang voor uw huid. Gedurende de dag hopen make-up, vuil en onzuiverheden zich op op uw huid. ’s Nachts krijgt uw huid echter de kans om te rusten en te herstellen. Skin cycling, een nieuwe manier om nachtelijke routines te creëren, is momenteel zelfs populair op TikTok. Is skin cycling de hype waard? En hoe begin je aan een goede nachtroutine?

Skin cycling is in wezen een huidverzorgingsprogramma van vier nachten dat u herhaaldelijk doorloopt om uw routine te vereenvoudigen en mogelijk ontstekingen door actieve ingrediënten te verminderen. De routine bestaat doorgaans uit het gebruik van actieve ingrediënten gedurende twee nachten van de week, gevolgd door twee nachten rust – en dit herhalen.

Eén keer reinigen, twee keer reinigen

De eerste stap van elke routine is het reinigen van de huid om make-up en vuil te verwijderen. De ‘double cleanse’ is een door de huidverzorgingsgemeenschap geprezen methode waarbij gebruik wordt gemaakt van twee producten om de huid goed te reinigen. Het idee is dat je eerst een op olie gebaseerde reiniger gebruikt om vuil en make-up te verwijderen, gevolgd door een op water gebaseerde reiniger om alles weg te wassen. Wij hebben echter een oplossing gevonden om dubbel te reinigen in één tube: maak kennis met onze balsemreiniger! Het verwijdert alles, van dagelijks vuil tot waterdichte make-up en zonnebrandcrème, op een zachte, niet-strippende manier. Voeg water toe om het te transformeren in een melkachtig schuim dat alles wegspoelt en de huid gevoed en verzorgd laat aanvoelen.

De cyclus

In de tweede stap van de avondverzorgingsroutine voegen we één of meerdere serums toe die specifiek zijn voor jouw gezicht. Beschouw ze als de dagelijkse dosis vitamines voor uw huid, die u gemakkelijk kunt in- en uitwisselen, afhankelijk van de tekortkomingen van uw huid. Je kunt onze test doen om te ontdekken welk serum het beste bij jouw huid past of om de skin cycling routine eens uit te proberen. In de skin cycling-routine worden de producten hier van dag tot dag gewisseld:

  1. Peelingdag : tijdens de eerste dag van de cyclus worden dode huidcellen verwijderd. Routinely's Sunday Exfoliation Serum is perfect voor deze taak en combineert meerdere huidverzorgingszuren om een ​​doffe huid te bestrijden, oneffenheden te voorkomen en de huidtint te egaliseren.
  2. Retinoldag : de tweede dag van de cyclus bevorderen we de vernieuwing van huidcellen. Retinol is een vitamine A die bekend staat om zijn anti-verouderingsbestanddelen. Routinely's Regenerating Retinol Serum is een zacht maar effectief serum om de celvernieuwing te stimuleren en tekenen van veroudering te behandelen.
  3. Dagen 3 & 4 - 2 reparatie- en hersteldagen : dit zijn rustdagen; er wordt geen extra component aan onze routine toegevoegd.

Elke avond voegen we het Multi Molecular Weight HA Serum toe om uw huid intens gehydrateerd, steviger en zichtbaar voller te maken, en Guardian Cream voor hydratatie.

Werk af met een vochtinbrengende crème

Om de huidherstellende kracht van het serum te behouden, uw huid te beschermen tegen irriterende stoffen van buitenaf en deze diep gehydrateerd en soepel te houden, wordt de huidverzorgingsroutine beëindigd met The Guardian Cream. Hierna is onze huid klaar voor een schoonheidsslaapje!

Moet ik beginnen met skin cycling?

Skin cycling is een welbekende benadering van avondroutines en zeker het proberen waard. Als je het echter moeilijk vindt om zo’n schema te volgen, is het belangrijkste om dagelijks vuil, make-up en zonnebrandcrème te verwijderen met de Balm Cleanser, een serum naar keuze toe te voegen en de Guardian Cream aan te brengen om de huid te verzegelen. herstellende kracht van het serum, bescherm uw huid tegen irriterende stoffen van buitenaf en houd deze diep gehydrateerd en soepel. Om te beginnen met huidcyclus met Routinely, is hier de 4-daagse routine:

  • Exfoliatie op dag 1: The Balm Cleanser, Sunday Exfoliating Serum, Multi Molecular Weight HA Serum, The Guardian Cream.
  • Dag 2 retinol: The Balm Cleanser, Regenerating Retinol Serum, Multi Molecular Weight HA Serum, The Guardian Cream.
  • Dag 3 en 4 reparatie en herstel: The Balm Cleanser, Multi Molecular Weight HA Serum, The Guardian Cream.
13 februari 2023 — Miriam Rouw