Onze Toewijding aan Schone en Bewuste Schoonheid

Bij Routinely hanteren we een unieke filosofie over schone schoonheid, waarbij we ingrediënten vermijden waarvan bekend is of vermoed wordt dat ze schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid of het milieu. Onze aanpak is gebaseerd op kennis en verantwoordelijkheid en vermijdt het paniekzaaiende gedrag dat de schoonheidsindustrie vaak verdeelt. Wij geloven dat duurzaamheid niet alleen een optie is, maar een essentiële kernwaarde voor elk modern bedrijf.

Duurzame productie

Ons streven naar duurzaamheid blijkt duidelijk uit onze keuze van partners en materialen. We werken uitsluitend samen met leveranciers uit de EU en koesteren een trots partnerschap met een R&D-laboratorium in Zwitserland voor de ontwikkeling en productie van onze producten. Onze selectie van leveranciers van glazen flessen en etiketten in Europa weerspiegelt onze toewijding aan het verminderen van transportemissies, waardoor onze logistiek in lijn wordt gebracht met onze milieuwaarden.

Doordachte verpakking

In onze verpakkingskeuzes tonen we onze betrokkenheid bij het milieu. We gebruiken glazen flessen en druppelaars voor onze serums, gekozen vanwege hun recyclebaarheid en minimale impact op het milieu. De tubes voor onze moisturizer en cleanser zijn gemaakt van 100% post-consumer gerecycled (PCR) plastic, wat onze toewijding toont om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Onze etiketten zijn zo ontworpen dat ze verwijderbaar zijn, waardoor ze gemakkelijker gerecycled kunnen worden. Zelfs onze verzenddozen zijn gerecycled en recyclebaar, wat onze toewijding aan verantwoordelijkheid voor het milieu compleet maakt.

The Slow Beauty Movement

Routinely sluit zich aan bij de Slow Beauty-beweging, die pleit voor producten die gemaakt zijn met duurzame methoden en verantwoord verkregen ingrediënten. Slow Beauty pleit voor het gebruik van minder, maar kwalitatief betere producten, waardoor onnodige consumptie en afval wordt verminderd. Het is een filosofie die verder gaat dan schoonheid en die een levensstijl stimuleert waarin ontkoppeling, mindfulness en zelfzorg centraal staan.