Retinol

Retinol serum, wat doet retinol voor je huid?

Helpt tegen de ophoping van dode huidcellen
Vermindert de verkleuring van je huid
Vermindert de diepte van bestaande rimpels
Voeg hier belangrijke informatie toe

Retinol-serum (vitamine A): wat doet het voor je huid en hoe kies je de juiste?

Retinol is vitamine A. Het is het perfecte hulpmiddel om de huid te bestrijden veroudering. Het maakt niet uit welk huidtype je hebt, retinolserum doet wonderen voor bijna iedereen. Ga na welk percentage retinol voor u geschikt is. Elke persoon heeft een andere behoefte, afhankelijk van factoren zoals je huiddoelen of leeftijd.

Wat doet retinol voor je huid?

Retinol is een van de ingrediënten zie je regelmatig terug op de ingrediëntenlijst van huidverzorgingsproducten. Niet verrassend, want het is super effectief tegen huidveroudering. Retinol is vitamine A en communiceert op een heel speciale manier met de cellen van je huid. Het hecht zich aan je huidcel en vertelt de huidcel om zich anders te gedragen: als een jonge en gezonde huidcel.

Retinol is een antioxidant. Antioxidanten kunnen worden gezien als optimistische soldaatjes. Met andere woorden, ze zorgen ervoor dat vrije radicalen worden tegengehouden in hun missie om je huid er ouder uit te laten zien. Prima soldaten dus. Een retinol-serum helpt ook in je strijd tegen rimpels en stimuleert de collageenproductie. Bestaande rimpels zijn minder diep. Dit is vrij uniek. Er zijn maar weinig ingrediënten die de tijd kunnen terugdraaien. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat retinol dit vermogen wel heeft.

De staat van dienst van retinolserum gaat nog verder: het werkt tegen puistjes en eczeem en het vermindert de verkleuring van je huid. Het helpt ook om de structuur van grove poriën, die door de zon of blokkades zijn ontstaan, te verbeteren.

Dus alle positieve eigenschappen van retinol op een rij:

Het laat je er jonger uitzien
Het werkt tegen je strijd tegen puistjes en acne
Het helpt bij eczeem
Het zorgt voor een vermindering van de verkleuring van je huid
Het maakt door de zon veroorzaakte rimpels ondieper
Het verandert de structuur van grove poriën

Retinol, retinoïden: wat is het verschil?

Retinoïden is de verzamelnaam voor alle vormen van vitamine A, die geschikt zijn voor de huid. Retinol is een vorm van vitamine A die in cosmetica voorkomt en enorm goed werkt. Dit komt omdat het door je huid wordt opgenomen en vervolgens wordt omgezet in retinoïnezuur. Er zijn ook sterkere vormen van vitamine A, maar deze kunnen alleen door een arts worden voorgeschreven. Denk aan tretinoïne.

Na deze vrolijke noot een belangrijke disclaimer als het om retinol gaat. Zowel voorgeschreven retinoïden als retinol kunnen in iets hogere percentages huidirritatie veroorzaken. Maar u hebt de meeste kans op irritatie met voorgeschreven retinoïden. Met retinol kunt u huidirritatie tegengaan door een huidverzorgingsproduct met een kalmerende werking te gebruiken. En laten we daar bij Routinely maar mee vertrouwd zijn! Onze producten zijn uitgebreid getest op de gevoelige huid. Daarnaast zorgen onze formule en het percentage retinol in onze producten ervoor dat de kans op irritatie nihil is. Dit betekent niet dat het effect minder is. Integendeel. Klinische tests bewijzen dat de producten buitengewoon goed werken bij het verminderen van kraaienpootjes. Win-win!

Wanneer kan ik het beste een retinolserum gebruiken?

Als je aan het springen bent om je teint, textuur, puistjes na acne en een verouderende huid te verbeteren, het Regenerating retinol serum is een goede keuze. Dit komt omdat het ingrediënt retinol in je strijd werkt om puistjes minder zichtbaar te maken. Maar ook om je huid een geweldige glow te geven. Het helpt tegen de ophoping van dode huidcellen, waardoor je huid er dof uitziet.

De kans op irritatie bij het gebruik van onze producten is erg klein, zoals eerder beschreven. Toch zijn we er altijd voorstander van om je huid te laten wennen aan het product. Daarom raden we aan om het gebruik zorgvuldig op te bouwen, zowel de frequentie als de hoeveelheid van het product. Vooral als je een gevoelige huid hebt, een droge huid, of vanavond een date hebt. Is je huid supergevoelig? Dan kun je als alternatief beter ons Reset bakuchiol serum gebruiken.

Hoe gebruik je een retinolserum?

Heeft je huid tijd gehad om aan het product te wennen? Dan kunt u het serum 's ochtends en/of 's avonds gebruiken. Omdat uw huidcellen zich sneller vernieuwen door retinol, kan uw huid in het begin wat dunner zijn. Gebruik je het retinolserum in de ochtend? Gebruik daarna altijd een goede zonbescherming. Daarnaast wordt retinol ook gedeeltelijk afgebroken door de zon. Daardoor werkt het minder goed. Als je het 's avonds aanbrengt, zit je altijd goed.

Hoeveel druppels moet je van het retinolserum aanbrengen om effect te krijgen?

Het zou nu duidelijk moeten zijn: je kunt het beste langzaam beginnen met retinol, zodat je huid wennen aan het serum. Breng 2-3 druppels aan op je gezicht. Doe dit niet elke avond, maar sla elke keer een avond over. Pas na een paar weken is je gezicht gewend aan retinol en kun je het verder opbouwen. Merk je - ondanks de kleine kans - dat je huid droog of geïrriteerd is na gebruik van onze producten? Sla dan meerdere avonden over of breng het zelfs maar één keer per week aan.

Je kunt het serum aanbrengen op een probleemgebied of op je hele gezicht. Samen met een ander product, of puur op zichzelf. Heb je een favoriet huidverzorgingsproduct zoals een moisturizer? Dit helpt je huid gehydrateerd te houden en vermindert het risico op irritatie.

Blij om te helpen


Heeft u een vraag, kunt u uw manier, wil je iemand spreken: laat het ons weten, we helpen je graag. Stel je vraag via WhatsApp of per e-mail.

.