Glycolzuur: wat is het en hoe krijg je er een stralende huid van?
Glycolzuur is een bewezen, effectief cosmetisch ingrediënt voor je huid. Wat het doet? Het heeft een positief effect op pigmentatie, huidveroudering en een droge huid. Vroeger namen Franse hofdames een wijnbad voor een mooie huid (klinkt niet verkeerd he), maar tegenwoordig kun je je huid scrubben met glycolzuur. Misschien minder leuk dan baden in wijn, maar wel makkelijker.
Dus is het een zuur?
Hoewel je in de scheikundeles hebt geleerd dat zuur niet goed is voor je huid, is glycolzuur er een die je wilt gebruiken gewoon hetzelfde. Het is een organisch zuur uit rietsuiker. Glycolzuur bestaat uit kleine moleculen die gemakkelijk je huid binnendringen. Het zuur komt de bovenste huidlaag binnen, waar dode huidcellen zich opstapelen en wachten om uiteindelijk verwijderd te worden. Het gebruik van glycolzuur kan ervoor zorgen dat uw huid in het begin licht gaat schilferen en schilferen, maar met als gevolg dat de dode huidlaag verdwijnt.
Adios dode huidcellen, hallo frisse huid
Glycolzuur helpt je dus om de dode huidcellen van je huid te verwijderen. Het exfolieert je huid. Als je jong bent, heb je bij dit proces nog geen hulp nodig. Maar nadat je de mijlpaal van dertig hebt bereikt, kan je huid hier wel een handje bij gebruiken bij het verwijderen van dode huidcellen. Maar klik deze tekst niet weg als je nog geen dertiger bent! De dode huidcellen die door dit product worden verwijderd, zullen je huid op je dertigste niet veel frisser maken. Ook neemt de kans op huidschilfers en onzuiverheden af bij gebruik van glycolzuur. Met andere woorden, glycolzuur werkt super goed tegen acne en puistjes, dus het wordt ook aanbevolen voor jongere mensen!
Wat glycolzuur doet
Voor een opgewekte huid , zonder een doffe uitstraling, is een exfoliant dé manier om weer een frisse en gladde huid te krijgen. Het helpt niet alleen om dode huidcellen te verwijderen, maar het zorgt er ook voor dat je huid gemakkelijker vocht vasthoudt. Om nog maar te zwijgen, oppervlakkige pigmentvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Over zon gesproken, glycolzuur werkt ook als zonnebrandcrème. Maar dan moet je wel dagelijks een zonnebrandcrème met SPF 30 of 50 gebruiken. Zo heb je minder kans op verouderingsverschijnselen of huidkanker. Als je meer dan 15% glycolzuur gebruikt, bevordert het ook de vorming van collageen en elastine. Ja, glycolzuur is een goede zaak die je na je dertigste kunt gebruiken.
Glycolzuur helpt je dus met meer dan alleen het verwijderen van dode huidcellen, namelijk:
-Verminderen van oppervlakkige pigmentvlekken
-Beter vasthouden van vocht
- Voorkomen van puistjes
-Een gladdere huid
-Betere opname van je huidverzorgingsproducten
-Je huid verstevigen (met een hoog percentage glycolzuur)
-Je microbioom in evenwicht brengen en gezond maken
Nog een woord dat enige uitleg kan gebruiken: AHA is alfahydroxyzuur. Voor een droge huid is AHA perfect. Dit komt omdat het voornamelijk op het huidoppervlak werkt en niet de diepte ingaat. Er zijn verschillende AHA's, namelijk glycolzuur, appelzuur, wijnsteenzuur, melkzuur, citroenzuur en amandelzuur. Daarvan is glycolzuur de kampioen, zo blijkt uit onderzoek. In feite geeft het, naast melkzuur, de beste resultaten voor elk huidtype en elke leeftijd.
Routinely's serums met glycolzuur zijn geschikt voor deze huidtypes
Je celdeling wordt langzamer en langzamer naarmate je ouder wordt. Hierdoor vernieuwt de huid zich steeds minder snel. Het resultaat? Een doffe en grijze huid. Vanaf 30 jaar heeft je huid dus hulp nodig om dode huidcellen te verwijderen. Het maakt niet uit wat voor huid je hebt, want elk huidtype heeft baat bij het verwijderen van dode huidcellen. Heb je een gevoelige huid? Dan raden onze huidverzorgingsexperts aan om eerst een patch te testen. Bij deze methode test je eerst kleine druppeltjes op je huid. Dit doe je door het product onder je kin en aan de binnenkant van je elleboog aan te brengen.Uw huid moet na het aanbrengen licht tintelen, maar mag niet erg geïrriteerd of rood worden
Wat is het verschil tussen het Everyday exfoliating serum en Sunday exfoliating serum?
De namen verraden het al: het Everyday exfoliërende serum is er voor dagelijks gebruik. In feite bevat het 2,5% AHA, waardoor het serum zacht genoeg is om je huid elke dag een heerlijke verzorging te geven voor de dagelijkse glans van je huid. Daarnaast heeft het product een hydraterende werking en is het zeer geschikt voor de gevoelige huid. Sunday exfoliating serum heeft onder andere 7% AHA, wat ervoor zorgt dat je maar 2 tot 3 keer per week dode huidcellen kunt bestrijden.
Hoe het exfoliërende serum te gebruiken.
Routinely's producten staan bekend om hun verfijnde en moderne formule. Dit maakt ze zachter dan de meeste exfolianten, maar niet minder effectief. Hierdoor is de kans op huidirritatie extreem klein. Toch raden we altijd aan - zeker als je een gevoelige huid hebt - om met een lage dosering te beginnen. Je kunt de hoeveelheid verhogen zodra je merkt dat je huid er goed tegen kan. Breng 2 tot 3 druppels per keer aan op je gereinigde huid. Dus met het Everyday exfoliant serum kun je dit één of twee keer per dag doen. Met het Sunday exfoliant serum 1 tot 3 keer per week (voor de luie of slimme onder ons).
Maak je routine altijd af met een crème met minimaal SPF 30. Zonnebrandcrème beschermt huidcellen tegen versnelde veroudering en andere cel schade veroorzaakt door UV-straling van direct en indirect zonlicht. Het zorgt er ook voor dat huidverzorgingsproducten hun werk goed kunnen doen. Gebruikt u celvernieuwingsversnellende ingrediënten waaronder AHA's? Dan is smering extra belangrijk. Zonder dat laagje dode huidcellen is je huid net wat gevoeliger voor de zon. Zonnebrandcrème kan hyperpigmentatie of huidirritatie voorkomen.
Blij om te helpen
Heeft u een vraag, kunt u de weg niet vinden, wilt u met iemand praten: laat het ons weten, wij helpen u graag. Stel je vraag via WhatsApp of mail ons!