Gecombineerde en gemengde huid

Een t-zone die glanst en wat doffe/droge wangen? Lees dan verder

Laten we het u allereerst gemakkelijk maken: gecombineerde en gemengde huid zijn twee termen voor hetzelfde huidtype. Daar hoef je in ieder geval niet voor te Googlen. Maar waar herken je dit huidtype en hoe verzorg je het?

Gecombineerde of gemengde huid betekent dat de verschillende delen van uw gezicht verschillende behoeften hebben. Daarom hebben mensen met dit huidtype vaak moeite om goede verzorgingsproducten te vinden. Toch hopen we je in dit artikel op weg te helpen. Wil je uiteindelijk een huidverzorgingsexpert spreken? Dan zorgt dit artikel ervoor dat je goed voorbereid bent. Gebruik het dus in uw voordeel! Al is het natuurlijk geen test. ;-)

Gecombineerde en gecombineerde huid: wat is het precies?


De woorden zeggen het al. De gecombineerde en gemengde huid bestaat uit twee huidtypes. Het is vaak de vette huid en de droge huid.

Het duurt vaak even voordat mensen met een gecombineerde en gemengde huid hun huidtype hebben gevonden. Vaak kunnen bepaalde delen van je gezicht je misleiden. Vermoed je dat je dit huidtype hebt? Dan is de kans groot dat je bekend bent met de T-zone. Met andere woorden, je voorhoofd, neus en kin zijn vetter dan de andere zones van je gezicht. Deze gebieden zijn vaak gevoeliger voor onzuiverheden en zichtbare poriën. Uw wangen kunnen op hun beurt droger en doffer zijn. Dit kan het samenstellen van uw huidverzorgingsroutine een beetje lastiger maken. Of laten we zeggen, maak er een uitdaging van. Dat klinkt al veel optimistischer!

Wat veroorzaakt een gecombineerde en gecombineerde huid?


Je kunt altijd kijken naar interne en externe factoren voor de oorzaak van je huid type. Met andere woorden, soms heeft het te maken met invloeden van buitenaf, soms is het iets genetisch.

Interne factoren van gecombineerde en gemengde huid


Gecombineerde en gecombineerde huid komt het meest voor bij jonge mensen. Dit komt doordat de huidzones zich steeds meer aan elkaar aanpassen naarmate ze ouder worden. Bovendien wordt de huid vaak droger met het ouder worden. Een andere factor is erfelijkheid.

Je talgklieren kunnen een andere interne factor zijn. Dit zie je terug in je vette T-zone. In principe zijn je talgklieren eigenlijk heel fijne helpers. Ze voorzien je gezicht van vocht op basis van de natuurlijke oliën van de huid. Sommige klieren kunnen overactief zijn. Dit kan resulteren in een glanzend gezicht of puistjes. De droge delen van je gezicht - vaak je wangen - hebben een tekort aan talgproductie. Wanneer de talgproductie niet goed is afgestemd op de behoeften van uw huid, wordt dit als een interne factor beschouwd.

Externe factoren van een gecombineerde en gecombineerde huid


Het gebruik van bepaalde huidverzorgingsproducten kan ook een oorzaak zijn van een gecombineerde en gecombineerde huid. Zo kunnen producten met irriterende ingrediënten de talgproductie stimuleren - hi T-zone! - en andere gebieden daadwerkelijk uitdrogen. Vaak komen we in de verleiding om het te bestrijden door vette crèmes te gebruiken, maar dit kan je poriën verstoppen.

Het weer heeft ook invloed op de gecombineerde en gecombineerde huid. Zo kan extreme kou of juist extreme hitte je huid uitdrogen. Het resultaat? Uw talgklieren zijn dan niet synchroon met uw behoeften.

Andere externe factoren zijn hoge stressniveaus, gebrek aan slaap of roken. Deze factoren kunnen ook uw talgproductie verhogen. Aan de andere kant kunnen ze je weerstand verlagen. Hierdoor krijgen bacteriën vrij spel en kun je last krijgen van acne. Bacteriën kunnen dit huidtype ook op een andere manier beïnvloeden. Als je je gezicht veel aanraakt, breng je ook meer bacteriën op je gezicht. Hierdoor ontstaat er ook meer talg.

De beste huidverzorging voor de gecombineerde en gemengde huid


De kans is groot dat u tijdens de zoektocht naar de ideale huidverzorging voor uw gecombineerde en gemengde huid verschillende producten voor de verschillende zones van je gezicht. Toch houden we het bij Routinely graag zo eenvoudig mogelijk. Hoe doen we dat? Door een select aantal krachtige serums. En met dit stappenplan, waar je direct mee aan de slag kunt.

Stap 1: Ken de behoeften van uw verschillende gezichtszones


Welke producten u ook koopt, zorg ervoor dat ze mild en geurvrij zijn. zeep of reinigingsmiddelen uit één stuk. De ingrediënten in zepen kunnen poriën verstoppen, de huid uitdrogen (wat extra talgproductie en dus puistjes kan veroorzaken) en zelfs irritatie veroorzaken.

Ok. Nu weet je wat je niet moet doen. Uiteraard adviseren wij u ook graag over wat u kunt doen. Begin de dag altijd met een reiniger. Gebruik een op olie gebaseerde reiniger, zoals een balsemreiniger als je een gecombineerde en gecombineerde huid hebt. De olie reinigt dieper dan een reiniger op waterbasis, maar houdt ook je natuurlijke talgproductie in balans.

Gefeliciteerd! Als eigenaar van een gecombineerde en gecombineerde huid heeft u de keuze uit verschillende serums. Zo zijn bijvoorbeeld het 360 Azelaïnezuur, Golden Vitamin C, Regenerating retinol en de Barrier Boost B3 zeer geschikt voor jouw huidtype. Je kunt al onze serums veilig op elkaar aanbrengen. Wil je specifieker advies? Onze skincare experts staan ​​altijd klaar om je te adviseren.

Voed je huid na de serums met een fijne vochtinbrengende crème. Werk af met een zonnebrandcrème. Er zijn veel mogelijkheden. Zo zijn er veel full sunscreen producten op de markt voor de droge huid. Gebruik iets lichts voor de vette delen van je gezicht.

Stap 2: Heb een gezonde levensstijl


We kennen allemaal het gezegde "schoonheid zit van binnen " en deze verklaring bestaat niet voor niets. Een gezonde levensstijl doet veel voor je huid. Ga dus regelmatig naar de sportschool, drink de aanbevolen hoeveelheid water en eet je portie groente en fruit. En oh ja, alcohol droogt uit. Gewoon zeggen...

Stap 3: Geef je huid extra liefde op koude dagen


Of je nu een gecombineerde of gecombineerde huid hebt, of een droge en gevoelige huid . Geef je huid wat extra aandacht in de winter. Je huid droogt snel uit door de warme temperaturen binnen en de koude temperaturen buiten. Een iets dikkere laag van je favoriete vochtinbrengende crème zorgt ervoor dat je huidbarrière intact blijft, zelfs in meer uitdagende seizoenen.

.