<tc>Flavonoïden</tc>

Flavonoïden en huidverzorging: een gouden combinatie.

Voorkomt zichtbare huidveroudering
De talgproductie reguleren
Een effectieve antioxidant
Voeg hier belangrijke informatie toe

Wat zijn flavonoïden en wat heeft het te maken met je gezichtsverzorging?

Natuurlijk eet je over het algemeen elke dag de aanbevolen hoeveelheid fruit en groenten. Het is gewoon gezond voor je lichaam.
Maar wist je dat sommige stoffen in groenten en fruit ook goed zijn voor je huid? Dit komt door flavonoïden. Deze stof bepaalt niet alleen de kleur van groenten en fruit, maar heeft meer bijzondere activiteiten. Zoals het tegengaan van huidveroudering en UV-stralen.
Het goede nieuws: je kunt niet alleen flavonoïden eten, maar je kunt deze fijne stof ook op andere manieren aan je huid toedienen.

Dus wat zijn flavonoïden precies?

 Groenten en fruit bevatten polyfenolen. Een ingewikkeld woord voor antioxidanten. Het zijn strijders tegen vrije radicalen.
Vrije radicalen, nogmaals, zijn stoffen die je lichaam aanmaakt en die schade toebrengen aan het weefsel van je cellen. Hierdoor verouderen je cellen en kunnen de vrije radicalen zelfs je DNA beschadigen.

Deze vrije radicalen worden niet zomaar door je lichaam aangemaakt. Het gebeurt omdat je je lichaam blootstelt aan de zon, sigarettenrook, vervuilende chemicaliën en luchtvervuiling. Omdat het je cellen en collageenvezels aanvalt, krijg je een verouderende huid.

Terug naar polyfenolen en flavonoïden.
Polyfenolen kunnen weer worden onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder flavonoïden. Deze categorie - of groep - bestaat uit meer dan zesduizend(!) in water oplosbare, stikstofvrije en natuurlijke verbindingen. Planten gebruiken flavonoïden om zich bijvoorbeeld tegen de zon te beschermen. Flavonoïden vind je trouwens niet alleen in groenten en fruit, maar ook in bepaalde kruiden, granen, noten, peulvruchten, koffie, thee en zelfs rode wijn (yeey!).

Flavonoïden en huidverzorging: dit maakt het een gouden combinatie

Vrije radicalen zijn de vijand van je cellen en dus van je lichaam. Ze zorgen ervoor dat je cellen verouderen. Iets wat funest is voor een stralende huid die we graag willen hebben en behouden.
Gelukkig zijn flavonoïden de helden van dit verhaal. Omdat deze optimistische strijders ervoor zorgen dat: 

-Ze je cellen en weefsel beschermen
-Veranderingen in de collageenvezels van je huid voorkomen
-Je bloedvaten en bindweefsel een positief effect merken-Je huid fleurt behoorlijk op van antioxidanten. Sommige flavonoïden bieden bijvoorbeeld bescherming tegen de UV-stralen van de zon.
-Sommige anderen verbeteren de productie van nieuwe huidcellen of collageen.
Ze verbeteren de elasticiteit van je huid, voorkomen acne en kunnen zelfs rimpels verminderen.

Wat doen de flavonoïden in het Microbiome balance serum? 

-Egaliseer de talgproductie
-Stop ontstekingen
-Verminder de tekenen van acne
-Zorg voor een egale, jeugdig ogende huid

Routinely's Microbioom evenwicht serum bevat niet alleen gefermenteerde pompoen, maar ook flavonoïden. Flavonoïden uit de bladeren van de Maclura cochinchinensis om precies te zijn. Deze specifieke flavonoïden zijn stralende sterren bij het aanpakken van de oorzaak van een vette huid. Maar het voorkomt ook de vorming van acne. Sterker nog, het remt de bacteriën die acne ontwikkelen en zorgt ervoor dat ontstekingen geen kans krijgen. Het onderdrukt de belangrijkste ontstekingsenzymen. Als klap op de vuurpijl reguleert het ook de talgproductie.

 

Voor welke huid is het Microbiome balance serum geschikt?

Heb je vaak een glanzend gezicht? Of heb je regelmatig last van acne? Doordat het serum Microbiome balance flavonoïden bevat die de talgproductie reguleren, overtollig talg verminderen en celvernieuwing stimuleren, zul je al snel zien dat je huid minder gaat glanzen. En het zorgt er samen met de pompoengist voor dat het de bacteriën stopt die acne ontwikkelen. Maar ook als je deze problemen niet ervaart, is het serum prima voor jou. Ook bij een gevoelige huid.

 

Hoe gebruik je het Microbiome balance serum?

Met de druppelaar van het serum laat je 2 tot 3 druppels in je handen vallen.Of je druppelt het direct op je gezicht Natuurlijk op een schoon gezicht, anders heeft het weinig zin. Daarna klop je de druppels in je huid en wacht je tot het serum is opgenomen. Dit doe je 's ochtends en 's avonds. Het is dus makkelijk in je schoonheidsroutine op te nemen. Het serum is een doorschijnend, melkachtige vloeistof die snel in je huid trekt. Tip: is je huid gevoelig voor retinol? Dan is het Reset Bakuchiol serum een prima alternatief om zo goed als hetzelfde resultaat te bereiken.

 

Gebruik van Microbiome balance serum met andere producten

Natuurlijk wil je niet dat je huid vervelende reacties krijgt. Daarom is het belangrijk om te weten dat je de serums van Routinely naar hartenlust kunt combineren met allerlei andere ingrediënten. Dus mix & match en leef je uit met alle andere huidverzorgingsproducten die je hebt.

 

Help je graag

Heb je een vraag, kom je er niet uit, wil je met iemand praten: laat het ons weten u, wij helpen u graag verder. Stel je vraag via WhatsApp, of mail ons.

.