Ceramiden

Wat zijn ceramiden en wat doen ze voor je huid?

Beschermt en herstelt de huid
Houdt vocht vast
Verzacht en verzacht
Voeg hier belangrijke informatie toe

Wat zijn ceramiden en wat doen ze voor je huid?


Ceramides zijn huideigen stoffen, die verminderen rond de leeftijd van 30, maar kunnen worden aangevuld met de hulp van huidverzorgingsproducten of dieet.

Tot je dertigste is het goed met ceramiden. Dan ben je echt afhankelijk van tubes en potjes, want je huid maakt ze dan bijna niet meer aan.
Ceramides zijn als de lijm die je huid bij elkaar houdt. Het zijn lipiden (vetten) die van nature in je huid voorkomen. Meer dan 50% van je huid bestaat uit ceramiden, dus het is niet verwonderlijk dat ze een belangrijke rol spelen bij het beschermen van je huid tegen milieuschade en het helpen om er gezond uit te zien.

De vele voordelen van ceramiden


1. Herstelt de huidbarrière.
Onze huid fungeert als een barrière: ze wil alle goede dingen zoals vocht binnenhouden en alle omgevingsinvloeden en irriterende stoffen buiten houden. Deze huidbarrière kan verzwakken of beschadigd raken. Een verlies van ceramiden, bijvoorbeeld door veroudering, overmatig gebruik van exfolianten of iets anders, veroorzaakt die verslechtering en zorgt ervoor dat bacteriën door kleine scheurtjes kunnen binnendringen en irritatie kunnen veroorzaken. Het aanvullen van de ceramiden houdt de barrière gezond en goed functionerend.

2. Houdt vocht vast
Een gezonde huidbarrière sluit vocht af en voorkomt waterverlies, wat een droge huid veroorzaakt.


3. Beschermt de huid
Ceramides beschermen de huid tegen invloeden van buitenaf en vervuiling, die irritatie kunnen veroorzaken.


4. Vermindert zichtbare tekenen van veroudering.
Na de leeftijd van 30 jaar verzwakt de barrièrefunctie van de huid, wat leidt tot vochtverlies. Doordat deze vitale functie is aangetast, is de huid minder goed in staat zichzelf te beschermen tegen de externe factoren die de uitdroging veroorzaakt door veroudering veroorzaken. Deze droogheid neemt toe naarmate we ouder worden en kleine scheurtjes en rimpels op het huidoppervlak worden zichtbaarder. Na verloop van tijd worden deze geleidelijk dieper en nemen ze in aantal toe. Ceramiden bieden natuurlijke ondersteuning voor de vernieuwing van de huidbarrière en verminderen zo de zichtbare tekenen van veroudering.

5. Helpt bij inflammatoire huidaandoeningen.
Wanneer de barrièrefunctie wordt gewijzigd, wordt onze huid droger, gevoeliger en kan bijvoorbeeld inflammatoire huidaandoeningen zoals eczeem, rosacea, acne en psoriasis ontwikkelen.
6. Verzacht en egaliseert de huid
Gemeenschappelijke kenmerken van een aangetaste huidbarrière zijn droogheid, schilfering en fijne lijntjes veroorzaakt door uitdroging. Het herstellen van verloren lipiden (vetten) kan de hydratatie van de huid verhogen en de algehele look en feel verbeteren. Serums zoals Routinely's Barrier boost B3-serum egaliseren je teint onmiddellijk. Als je ze vaker gebruikt, reguleren ze de pigmentatie. Je teint wordt egaler en stralender.

Wist je dat je je vitaminegehalte ook kunt aanvullen via voeding?

Door veel magere eiwitten, bladgroenten, tarwe toe te voegen , bieten, rijst en goede oliën, zoals kokos- en avocado-olie, toevoegen aan uw dieet, kunt u uw ceramidegehalte van binnenuit verhogen. Het effect duurt iets langer dan bij een serum of crème, maar alle beetjes helpen. (Bron: Women's Health US, 31 december 2019)

Blij om te helpen

Heb je een vraag, kom je er niet uit, wil je iemand spreken: laat we horen van je, we helpen je graag verder. Stel je vraag via WhatsApp of stuur ons een e-mail!